Curry med kokos och koriander
Just nu äts det mycket asiatiskt här. Äskar smakerna :)

Idag blev det en mumsig currygryta som egentligen är vegetarisk men jag tillsatte lite kyckling.
4 port
Ris 4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1tsk malen ingefära
1msk curry
1tsk paprikapulver
2msk olivolja
1/2 blomkål
1brk kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong
Salt peppar
1 kruka koriander
150g sockerärtor
1/2 dl kokos
Koka riset enligt anvisning på paketet.
Skala och skiva löken och vitlöken. Dela och kärna ur chili.
Fräs lök och vitlök ihop med chili och de torra kryddorna i olivolja.
Dela blomkålen i små buketter.
Blanda ner kokosmjölk och buljong i grytan och koka upp. Lägg i blomkålen.(här la jag i färdigstekt kycklingkött)
Låt koka 10 min och smaka sv med salt och peppar.
Strö över finhackad koriander, strimlade sockerärtor och kokos.
/Lina
