Kasslergratäng med getost
Igår gjorde jsg lite olika maträtter så att jag har i veckan. Eftersom att jag vet att jag jobbar mycket i veckan så är det skönt att inte behövs laga mat varje kväll när man är hemma sent.

Det blev bla en kasslergratäng .
Jag använde milda lagalätt grädde och minifraiche. Men det väljer man själv vilken fetthalt man vill ha,
4 portioner
2 dl ris
400g kassler
1/2 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
3 dl grädde
3dl créme fraiche
2 msk tomatpuré
1 msk chilisås
1 tsk torkad oregano
Smulad getost
Salt och peppar.
Koka riset enligt anvisning på paketet.
Bred ut riset i en lagom stor ugnsform.
Strimla kasslern, skiva lök och vit lök och fräs i olja i en gryta.
Tillsätt övriga ingredienser förutom getosten och låt koka ihop en stund.
Bred ut röran över riset, smula getost på toppen och gratinera i ugnen i 10 min på 225 grader.
/lina
